Gecontroleerde injectie van opgewekte elektriciteit op het net voor financiële optimalisatie

Voor een klant wkk-sturinghebben wij een industriële computergestuurde en budgetvriendelijke schakelmodule ontwikkeld die de teruggave van de opgewekte elektriciteit uit een warmte-krachtkoppelingsysteem of WKK injecteert op het netwerk van de energiedistributeur. De klant waarvoor dit systeem werd ontwikkeld genereert bij momenten een overschot aan energie voor eigen behoefte en plaatst die terug op het netwerk. Aangezien dit over industriële hoeveelheden gaat wordt voor zo’n producenten een continue wisselende prijs berekend per geïnjecteerde stroom. Deze prijs kan variëren van een positieve prijs tot een negatieve prijs. D.w.z. dat op bepaalde momenten de stroom die wordt geïnjecteerd niets opbrengt en zelfs geld kost aan de klant omdat er op die moment een overschot is op het netwerk

 

Het systeem zorgt ervoor dat op de momenten dat het financieel niet interessant is om stroom te injecteren deze injectie wordt stopgezet. Deze opstelling betekent een kleine investering voor de klant maar daar staat een fameuze fiscale optimalisatie tegenover door in te spelen op de variabele injectietarieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *