SIM-kaart vrije 2-wegs satelliet tracking prototype

arduinoiriridumVoor een klant hebben we een prototype van een arduino-gebaseerde 2-wegs satelliet tracking device gebouwd. Deze device moest overal ter wereld terug te vinden zijn dus kon er niet worden gewerkt met het GSM-netwerk. Daarom is voor deze opstelling gekozen voor een Iridium SBD-9602 transceiver die gebruik maakt van het Iridium netwerk bestaande uit 66 satellieten.

 

De modem wordt aangestuurd met een Arduino Nano. Het prototype moest op heel korte tijd functioneel zijn en dat is de reden waarom we voor de arduino gekozen hebben. Ook wat grootte betreft waren er specifieke eisen gesteld aan het prototype. Daarom dat we een arduino shield gecombineerd hebben met een arduino nano. De nano en de zelf ontworpen pcb met nog wat extra I/O componenten zorgden ervoor dat de grootte binnen de vooraf gevraagde marges bleef.

 

arduinoiriridum2In een latere fase gaan we een volledig eigen ontwerp voorzien waardoor we niet meer aangewezen zijn op het gebruik van de Arduino of de Antrax Iridium SBD-9602 shield.

Het prototype van deze tracker is momenteel reeds voor 100% functioneel en geïntegreerd met de klant zijn back-end servers en front-end tracking website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *